Wil je ook graag aan je volgers op Instagram laten zien hoe gaaf jouw bedrijf is of de producten die je verkoopt?

Je maakt een Instagram account aan, post wat foto’s en daarna…..niets……

We willen allemaal graag zoveel mogelijk volgers en likes, maar die ga je pas krijgen als je ook wat van waarde post voor je (potentiële) nieuwe volgers. Waarom zouden ze je anders volgen?

Met deze Instagram tips help ik je op weg om je Instagram account goed neer te zetten en meer volgers of ambassadeurs te krijgen. Let wel, Social media is een marathon, geen sprint dus je zult wel geduld moeten hebben en consistent moeten posten om uiteindelijk resultaat te zien.

Wil jij meer volgers op Instagram
  • Zorg voor interactie

Stel een vraag in je post waar mensen op kunnen reageren zodat er interactie met je volgers ontstaat. Ook kun je zelf reageren op interessante accounts om jezelf zichtbaar te maken. Meer interactie zorgt op Instagram ook voor meer zichtbaarheid waardoor meer mensen geneigd zijn je account te volgen.

  • Gebruik Hashtags

Hashtags zijn een makkelijke manier om mensen naar je account te laten komen. Je kan ze zien als een soort zoekwoorden op social media. Je kan maximaal 30 hashtags gebruiken in je bericht, maar je hoeft ze niet allemaal in te zetten, het kan ook als irritant ervaren worden.

Gebruik populaire hashtags en hashtags die gerelateerd zijn aan de foto in je bericht. Zo worden jouw posts gevonden.

  • Leer van andere pagina’s

Doe inspiratie op bij populaire accounts die gerelateerd zijn aan jouw Instagram account. Kijk bijvoorbeeld naar de onderwerpen die ze posten, hoe vaak ze posten en welke hashtags ze gebruiken. Ook de communicatie die ze hebben met andere Instagram accounts of volgers kan je veel tips opleveren.

  • Post niet elke dag

Het kan natuurlijk wel, als je veel te melden hebt, maar pas op dat het niet te eentonig wordt waardoor mensen kunnen afhaken. Teveel foto’s achter elkaar plaatsen zorgt eerder voor minder dan voor meer volgers.

  • Gebruik goede foto’s

Probeer verschillende foto’s te nemen van datgene waar je een post over wilt maken. Gebruik niet de eerste de beste foto die je geschoten hebt. Kies de mooiste eruit (kijk naar compositie, schaduw en lichtinval bijvoorbeeld) en gebruik desgewenst een filter.

Door bijvoorbeeld elke keer dezelfde filter te gebruiken creëer je ook een consistente look en feel van je account.

  • Zorg dat je bio is ingevuld

Misschien een logische maar vaak onderschatte tip is het invullen van je bio op Instagram.

Zorg ervoor dat bezoekers kunnen zien wat je bedrijf doet en waar je account over gaat. Als bezoekers niet weten waar je over post zullen ze ook minder snel geneigd zijn je te volgen.

  • Reageer op volgers

De beste interactie is als je ook daadwerkelijk en oprecht reageert op vragen en opmerkingen van volgers op jouw berichten. Zo bouw je een band op en zullen je volgers je ook blijven volgen en op de langere termijn ambassadeurs worden van jouw merk.

Als je bovenstaande technieken en strategieën gebruikt zal je Instagram zeker groeien. Zolang je content maar divers, inspirerend en van goede kwaliteit is. Daarnaast is het aanspreken van de juiste doelgroep van groot belang. Al deze combinaties zorgen voor een solide basis.

Wil je hulp of advies over het beheren en bijhouden van je social media? Neem dan contact met me op!